Sagan om det ulliga lilla fåret, texten

13-10-21

 Start

 

SAGAN OM DET ULLIGA LILLA FÅRET

 

DET VAR EN GÅNG EN GUMMA SOM BODDE I EN STUGA. HON HADE EN LITEN POJKE SOM HETTE LASSE. GUMMAN HADE OCKSÅ ETT LITET ULLIGT FÅR, EN GRIS, EN KO, EN HÄST, EN KATT OCH EN HUND. BREDVID STUGAN HADE GUMMAN ETT STORT MOROTSLAND FÖR MORÖTTER VAR DET BÄSTA HON VISSTE.
EN DAG VAKNADE GUMMAN OCH VAR SÅ SUGEN PÅ MORÖTTER. HON TÄNKTE ATT HON SKULLE GÖRA MOROTSSALLAD TILL LUNCH. HON BAD LILLA LASSE GÅ UT OCH PLOCKA LITE MORÖTTER. MEN NÄR LASSE KOMMER TILL MOROTSLANDET, VAD FÅR HAN SE!
 JO, DET LILLA ULLIGA FÅRET STOD DÄR OCH SMASKADE I SIG AV MORÖTTERNA!
 -   FLYTTA PÅ DIG, SA LASSE OCH KNUFFADE LITE PÅ FÅRET. MEN HUR MYCKET LASSE ÄN KNUFFADE PÅ DET LILLA ULLIGA FÅRET SÅ STOD HON KVAR OCH ÅT. DÅ SATTE SIG LASSE NER OCH BÖRJADE GRÅTA SÅ TÅRARNA SPRUTADE.
GRISEN I STIAN VAKNADE AV OVÄSENDET OCH TITTADE UT. OCH DÄR SÅG HAN ATT LASSE SATT OCH GRÄT. HAN GICK TILL LASSE OCH FRÅGADE.  -  VARFÖR GRÅTER DU, LILLA LASSE?
- JO, SA LILLA LASSE, JAG GRÅTER FÖR ATT FÅRET STÅR I MOROTSLANDET OCH ÄTER UPP MORÖTTERNA OCH MAMMA VILLE ATT JAG SKULLE HÄMTA NÅGRA MEN FÅRET VILL INTE FLYTTA PÅ SIG.  - DET SKA JAG ORDNA, SA GRISEN, OCH HAN GICK OCH BÖRJA GRYMTA OCH KNUFFA PÅ FÅRET, MEN FÅRET FLYTTADE SIG INTE. OCH GRISEN BLEV OCKSÅ LEDSEN OCH SATTE SIG BREDVID LILLA LASSE OCH GRÄT.

KON, SOM NYSS VAKNAT, LÅG OCH IDISSLADE PÅ SITT HÖ HÖRDE GRÅTEN IFRÅN MOROTSLANDET OCH GICK DIT.  - VARFÖR GRÅTER DU, LILLA GRIS? FRÅGADE KON.
- JAG GRÅTER FÖR ATT LILLA LASSE GRÅTER, SA GRISEN. KON GICK DÅ TILL LILLA LASSE. - VARFÖR GRÅTER DU LILLA LASSE, FRÅGADE DÅ KON.
- JO, SA LILLA LASSE, JAG GRÅTER FÖR ATT FÅRET STÅR I MOROTSLANDET OCH ÄTER UPP MORÖTTERNA OCH MAMMA VILLE ATT JAG SKULLE HÄMTA NÅGRA MEN FÅRET VILL INTE FLYTTA PÅ SIG.  - DET SKA JAG ORDNA, SA KON, OCH HAN GICK OCH BÖRJA RÅMA OCH KNUFFA PÅ FÅRET, MEN FÅRET FLYTTADE SIG INTE. OCH KON BLEV OCKSÅ LEDSEN OCH SATTE SIG BREDVID LILLA LASSE OCH GRISEN OCH GRÄT.

HÄSTEN VAKNADE AV GRÅTEN OCH UNDRADE VAD SOM STOD PÅ. MYCKET FÖRVÅNAD SÅG HON ALLA SOM SATT OCH GRÄT VID MOROTSLANDET. HON GICK DIT. - VARFÖR GRÅTER DU, LILLA KO? SA HON.    - JAG GRÅTER FÖR ATT GRISEN GRÅTER, SA KON. KON GICK DÅ TILL LILLA GRISEN. - VARFÖR GRÅTER DU, LILLA GRIS? FRÅGADE HÄSTEN. - JAG GRÅTER FÖR ATT LILLA LASSE GRÅTER, SA GRISEN. HÄSTEN GICK DÅ TILL LILLA LASSE. - VARFÖR GRÅTER DU LILLA LASSE, FRÅGADE DÅ HÄSTEN. - JO, SA LILLA LASSE, JAG GRÅTER FÖR ATT FÅRET STÅR I MOROTSLANDET OCH ÄTER UPP MORÖTTERNA OCH MAMMA VILLE ATT JAG SKULLE HÄMTA NÅGRA MEN FÅRET VILL INTE FLYTTA PÅ SIG.  - DET SKA JAG ORDNA, SA HÄSTEN , OCH HAN GICK OCH BÖRJA GNÄGGA  OCH KNUFFA PÅ FÅRET, MEN FÅRET FLYTTADE SIG INTE. OCH HÄSTEN BLEV OCKSÅ LEDSEN OCH SATTE SIG BREDVID LILLA LASSE ,KON OCH GRISEN OCH GRÄT.

NU VAKNADE OCKSÅ HUNDEN OCH UNDRADE VAD I ALL VÄRLDEN DET VAR SOM HADE HÄNT, HAN GICK OCH FRÅGADE HÄSTEN. - VARFÖR GRÅTER DU, LILLA HAST?  –JAG GRÅTER FÖR ATT KON GRÅTER, SA HÄSTEN. HUNDEN GICK DÅ TILL DEN LILLA KOSSAN. - VARFÖR GRÅTER DU, LILLA KO? FRÅGADE HUNDEN. - JAG GRÅTER FÖR ATT LILLA  GRISEN GRÅTER, SA KON. HUNDEN GICK DÅ TILL LILLA GRISEN.  - VARFÖR GRÅTER DU, LILLA GRIS? FRÅGADE HUNDEN. - JAG GRÅTER FÖR ATT LILLA  LASSE GRÅTER, SA GRISEN. HUNDEN GICK DÅ TILL LILLA GRISEN. - VARFÖR GRÅTER DU LILLA LASSE, FRÅGADE DÅ HUNDEN. - JO, SA LILLA LASSE, JAG GRÅTER FÖR ATT FÅRET STÅR I MOROTSLANDET OCH ÄTER UPP MORÖTTERNA OCH MAMMA VILLE ATT JAG SKULLE HÄMTA NÅGRA MEN FÅRET VILL INTE FLYTTA PÅ SIG.  - DET SKA JAG ORDNA, SA HUNDEN , OCH HAN GICK OCH BÖRJA MORRA  OCH KNUFFA PÅ FÅRET, MEN FÅRET FLYTTADE SIG INTE. OCH HUNDEN BLEV OCKSÅ LEDSEN OCH SATTE SIG BREDVID LILLA LASSE, GRISEN, KON OCH HÄSTEN OCH GRÄT.

KATTEN, SOM LÅG OCH GOTTADE SIG I SOLSKENET FICK INGEN LUGN OCH RO. HAN MÅSTE OCKSÅ GÅ OCH HÖRA VAD ALL GRÅTEN BERODDE PÅ. HAN GICK FÖRST TILL HUNDEN. - VARFÖR GRÅTER DU, LILLA HUND, FRÅGADE KATTEN. –JAG GRÅTER FÖR ATT HÄSTEN GRÅTER, SA HUNDEN. KATTEN GICK DÅ TILL DEN LILLA HÄSTEN. - VARFÖR GRÅTER DU, LILLA HÄST? FRÅGADE KATTEN. - JAG GRÅTER FÖR ATT DEN LILLA  KOSSAN GRÅTER, SA HÄSTEN. KATTEN GICK DÅ TILL LILLA KOSSAN.  - VARFÖR GRÅTER DU, LILLA KO? FRÅGADE KATTEN. - JAG GRÅTER FÖR ATT LILLA  GRISEN GRÅTER, SA KON. KATTEN GICK DÅ TILL LILLA GRISEN.  - JAG GRÅTER FÖR ATT LILLA  LASSE GRÅTER, SA GRISEN. KATTEN GICK DÅ TILL LILLA LASSE. - VARFÖR GRÅTER DU LILLA LASSE, FRÅGADE DÅ HUNDEN. - JO, SA LILLA LASSE, JAG GRÅTER FÖR ATT FÅRET STÅR I MOROTSLANDET OCH ÄTER UPP MORÖTTERNA OCH MAMMA VILLE ATT JAG SKULLE HÄMTA NÅGRA MEN FÅRET VILL INTE FLYTTA PÅ SIG.  - DET SKA JAG ORDNA, SA KATTEN , OCH HAN GICK OCH BÖRJA MORRA  OCH KNUFFA PÅ FÅRET, MEN FÅRET FLYTTADE SIG INTE. OCH KATTEN BLEV OCKSÅ LEDSEN OCH SATTE SIG BREDVID LILLA LASSE, GRISEN, KON OCH HÄSTEN, HUNDEN OCH GRÄT.

DÅ KOM ETT LITET BI SOM VAR UTE OCH SAMLADE NEKTAR FÖRBI OCH HAN MÅSTE NATURLIGTVIS FRÅGA VAD SOM STOD PÅ.  - VARFÖR GRÅTER DU, LILLA KATT , FRÅGADE BIET. –JAG GRÅTER FÖR ATT HUNDEN GRÅTER, SA KATTEN. BIET GICK DÅ TILL DEN LILLA HUNDEN. - VARFÖR GRÅTER DU, LILLA HUND? FRÅGADE BIET.  JAG GRÅTER FÖR ATT DEN LILLA  HÄSTEN GRÅTER, SA HUNDEN. BIET GICK DÅ TILL LILLA HÄSTEN.  - VARFÖR GRÅTER DU, LILLA HÄST? FRÅGADE BIET. - JAG GRÅTER FÖR ATT DEN LILLA  KON GRÅTER, SA HÄSTEN. BIET GICK DÅ TILL LILLA KON. - VARFÖR GRÅTER DU LILLA KO, FRÅGADE DÅ BIET. - JAG GRÅTER FÖR ATT LILLA  GRISEN GRÅTER, SA KON. BIET GICK DÅ TILL LILLA GRISEN. - VARFÖR GRÅTER DU LILLA GRIS, FRÅGADE DÅ BIET. - JAG GRÅTER FÖR ATT LILLA  LASSE GRÅTER, SA GRISEN. BIET GICK DÅ TILL LILLA LASSE. - VARFÖR GRÅTER DU LILLA LASSE, FRÅGADE DÅ BIET. - JO, SA LILLA LASSE, JAG GRÅTER FÖR ATT FÅRET STÅR I MOROTSLANDET OCH ÄTER UPP MORÖTTERNA OCH MAMMA VILLE ATT JAG SKULLE HÄMTA NÅGRA MEN FÅRET VILL INTE FLYTTA PÅ SIG.  - DET SKA JAG ORDNA, SA BIET , OCH HAN FLÖG TILL DET LILLA ULLIGA FÅRET OCH VISKADE NÅGONTING I HANS ÖRA. OCH DET LILLA ULLIGA FÅRET SPRANG BORT OCH KOM ALDRIG MER IGEN.

VAD TROR NI DET LILLA  BIET  VISKADE I ÖRAT?
JO, ATT PÅ ANDRA SIDAN VÄGEN FANNS ETT ÄNNU STÖRRE MOROTSLAND.

MAN KAN OCKSÅ FRÅGA BARNEN OM FÖRSLAG.

DRAMATISERA MED LEKSAKS DJUR SÅ BLIR DET ROLIGARE

Start

Webbplatsen uppdaterades måndag 21 oktober 2013