Mina stubbar

13-10-21

Start

 


 

 

Sång och rams- stubbar, till språklekar och sångsamlingar

Nr 1

Idè Birgitta Cabo Galindo

Jag har gjort två trädstubbar som man kan använda till olika samlingar och teman om skogen.
Till detta har jag gjort ett sånghäfte som matchar innehållet i stubben. Häftet innehåller 37 olika djur och är på 25 sidor, där har jag samlat de sånger, ramsor, sagor, fabler och fakta som jag hittat i de böcker och webbsidor jag besökt. I de fall jag inte har någon sång eller ramsa så har jag bara fakta till just det djuret, ibland är det både och. Men det är övervägande sånger i häftet, inga noter tyvärr så det förutsätter att man kan melodin. Tanken med häftet var att ha många djursånger/ramsor samlade på samma ställe.

Stommen på den första stubben var en konservburk, den andra var en stor creme fraiche burk, båda från jobbet. Locken är på båda ett stort plastlock, från creme fraiche tror jag det var. Jag använde papier mache´ till att klä burkarna och för att kapsla in detaljer på dem, grenar, svamp mm "På stubbe nr 1 använde jag korta bitar blompinnar och klädde in dem med papier mache´, man får liksom kladda in dem i stubben så att de fäster. Innan de torkade så smulade jag den gamla julmossan och försökt fästa så mycket som möjligt på ytan av stubben.
Det tog nästan en vecka innan den var torr. Sen var det dags att måla dem, färgen jag använde var vanlig täckfärg på kaka. Jag försökte få dem så naturtrogna som möjligt, använde många olika kulörer, brunt, vitt, svart, orange, gult och grönt. När färgen torkat använde jag limpistol för att fästa övriga detaljer, mer mossa, trädsvampar från skogen, kottar, blommor och blad från ljusmanschetter, fågelägg och köp -svampar från Panduro, plastgranris och plastlingonkvist från mina egna förråd mm. Det går ju att klistra fast vad som helst med limpistol, sen är det tycke och smak som avgör. Stubbe nr 1 är lackad med klarlack på sprayflaska.

 

Som stommar till detaljerna på stubbe nr 2 använde jag bl a kork + medicinburkslock till den lilla svampen, medicinrör till grenen som står ut, kork till näsan. Denna stubbe är inte lackerad.
Till slut är det bara att fylla den med de djur du vill ha. Jag har tittat och kompletterat vartefter jag kommer till en leksaksaffär eller varuhus där det finns plastdjur.

 

Start | Bullerdämpande åtgärder | Våga vara dig själv | Vad gör de om dagarna? | Samlingen | Språklekar | Rut | Mungymnastik | Jämställdhetsarbete | Barnintervjuer | Mina stubbar

Webbplatsen uppdaterades måndag 21 oktober 2013